امکان صرفه جویی 6 تا 8 میلیارد دلاری با اصلاح مصرف انرژی

علی مبینی دهکردی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در نشستی خبری اظهار داشت: ظرفیت‌های بزرگی برای خلق منابع مالی داریم که بوسیله جلوگیری از اتلاف انرژی و بهینه‌سازی مصرف، این ظرفیت‌ها قابلیت تحقق دارند.
با اصلاح روند مصرف انرژی، امکان صرفه جویی سالانه بین ۶ تا ۸ میلیارد دلار را خواهیم داشت.

مبینی دهکردی با بیان اینکه “شدت مصرف انرژی در ایران بالاترین شاخص در جهان است”، گفت: ضرورت دارد بازار بهینه سازی انرژی را شکل دهیم که دولت تنظیم گر و رگولاتور باشد و در عین حال تمام ذینفعان در آن دخیل باشند. امروز کمبود قوانین و مقررات در کشور نداریم، اما باید راه حل مدیریت چالشها را پیدا کنیم. 

وی با بیان اینکه بازار بهینه سازی انرژی در ایران با توجه به شرایط موجود نزدیک به 3.5 میلیون بشکه نفت خام در روز است، گفت: این عدد به معنای قابلیت صرفه جویی این میزان انرژی در کشور در هر شبانه روز است.  براساس تراز سال 96، مصرف انرژی کشور معادل 6.3 میلیون بشکه نفت در روز است که چنانچه برنامه های بهینه سازی انجام شود، قابلیت صرفه جویی 50 درصدی مصرف انرژی وجود خواهد داشت. 
مبینی با بیان اینکه میزان تولید ناخالص آلمان با توجه به شاخص برابری قدرت خرید بیش از سه برابر و بدون در نظر گرفتن این شاخص 6 برابر ایران است، افزود: این اعداد نشان می دهد مصرف انرژی در ایران در خدمت بخش غیر مولد است.
وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی شده شدت مصرف انرژی در ایران باید در 10 سال آینده نصف شود، افزود: لازم است با بهینه سازی برای اقتصاد بعد از کرونا خلق منبع شود و بازار بهینه سازی انرژی را تشکیل دهیم. قوانین مورد نیاز بهینه سازی مصوب شده و بهترین قانون نیز سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف است. 

وی تاکید کرد: طرح هایی در زمینه حمل و نقل با توجه به منابع بند ق مصوب شده و همچنین بهینه سازی 600 هزار موتورخانه که در کاهش مصرف تاثیر گذارند و برقدار کردن چاه های کشاورزی نیز در این زمینه در حال پیگیری است. 
به گفته مبینی، لازم است  از دانشگاه ها برای بهینه سازی استفاده شود و هر کدام از دانشگاه ها در رابطه با یکی از موارد بهینه سازی کار کنند.