تجدیدپذیرها رکورد تولید برق را شکستند

تجدیدپذیرها رکورد تولید برق را شکستند؛ برای اولین بار در نیمه اول سال ۲۰۲۰ با توجه به گزارش  موسسه انرژی امبر حدود ۱۰ درصد از کل برق جهان با استفاده از انرژی خورشیدی و بادی تولید شده است. طی این مدت کارخانه ‌های زغال سنگ جهان با کمتر از نصف ظرفیت خود به فعالیت ادامه داده‌اند و امید می‌رود این روند به کاهش تخریب محیط زیست کمک کند.

علیرغم کاهش نسبی تقاضا برای مصرف برق در نیمه اول سال ۲۰۲۰ به علت شیوع ویروس کرونا، منابع انرژی خورشیدی و بادی برای تولید ۱۱۲۹ تراوات ساعت الکتریسیته به کار گرفته شدند که این رقم در مقایسه با رقم ۹۹۲ تراوات ساعت در نیمه اول سال ۲۰۱۹ افزایش قابل توجهی نشان می‌دهد.

در سال ۲۰۱۵ که موافقتنامه پاریس برای کاهش اثرات گرمایش زمین بین کشور‌های جهان امضا شد تنها ۴.۶ درصد از کل برق جهان از طریق منابع خورشیدی و باد تولید شد و رسیدن این رقم به ۱۰ درصد در نیمه اول سال ۲۰۲۰ موجب امیدواری شده است.

استفاده از زغال سنگ برای تولید برق نیز طی همین مدت ۸.۳ درصد کاهش یافته است. در حال حاضر ۳۰ درصد از آلودگی زیست محیطی مربوط به مصرف سوخت‌های فسیلی مربوط به فعالیت کارخانه‌های زغال سنگ است.
انگلیس از جمله کشور‌هایی ست که در این زمینه پیشرفت خوبی داشته‌ و ۲۱ درصد از برق خود را از طریق باد و خورشید تأمین می‌کند و این رقم در مورد چین، هند، ژاپن، برزیل، ترکیه و آمریکا نیز بیش از ۱۰ درصد است.

اطلاعات دولتی حاکی از این است که انرژی تجدیدپذیر 47 درصد از تولید برق انگلیس را در سه ماه اول سال تشکیل داد و رکورد سه ماهه قبلی، معادل 39 درصد در سال گذشته را بهبود داد.
به گفته تحلیلگران این حوزه، افزایش قابل توجه در تجدیدپذیرها در انگلیس، به دلیل افزایش تولید، توسط پنل های خورشیدی و مزارع بادی ست که بیش از یک سوم نسبت به سال گذشته رشد داشته است.